AURA Focus: Mimarlar Cephede
Aura İstanbul ve Reynaers Aluminium Turkey iş birliğinde “Cephe Sohbetleri” devam ediyor…
Cephenin yapı elemanı olarak tarihsel perspektifle gelişiminin ele alındığı “AURA Focus – Yapıda Arayüz: Cephe” ile başlayan seri, mimari tasarım sürecinden uygulama tekniklerine, farklı coğrafyalardaki mimari çözümlerden enerji üreten teknolojilere kadar tüm yönleri ile incelenmeye devam ediyor.
Serinin ikinci etkinliğinde, mimarlar, cephe sorunsalı üzerine yaklaşımlarını, mimari tasarım ve uygulama sürecinde hangi teknoloji, malzeme ve yöntemleri kullandıklarını kendi yapıları üzerinden ele alıyor.
Moderatör:
- Kurtul Erkmen
Panelistler:
- Cem İlhan
- Melike Altınışık
- Durmuş Dilekçi
Program:
18:00 – Karşılama
18:30 – Panel
19:30 – Kokteyl
Etkinlik ücretsizdir. Mimar, cephe danışmanı, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler öğrenciler ve ilgili herkesin katılımına açıktır. Etkinliğe buradan kayıt yapılması gerekmektedir.
Serinin ilk bölümü ‘AURA Focus – Yapıda Arayüz: Cephe‘ seminerini, Prof. Dr. Mustafa Özgünler‘in anlatımıyla, buradan izleyebilirsiniz.
—————————————————————————————————————————————————————————————-
Kurtul Erkmen
Y.Mimar , Kurucu, KG Mimarlık
1961’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta öğreniminin ardından 1978’de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’ne girdi. Mimar Sinan Üniversitesi olarak adı değişen kurumdan 1983’te Yüksek Mimar olarak mezun oldu. 1980’de Y. Mimar Lemi Erkmen ve Y. Mimar Şemi Erkmen ile kurdukları TE İnşaat Limited Şirketi’nde çalışmalarına başladı. Halen 1990’da kurucu ortağı olduğu KG Mimarlık’ın İstanbul Bebek’teki ofisinde tasarım faaliyetlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda 1999’dan itibaren KGROM adıyla Romanya ve 2007’den itibaren de ErmasKG adıyla Kazakistan’da faaliyetlerini sürdüren iki yurt dışı şirketin de kurucu ortaklığı, Yen-Tur Anonim Şirketi’ndeki yönetim kurulu üyeliği ile İstanbul Gelecek Kültürü ve Sanatı Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Ocak 2017 yılında faaliyetlerine başlayan AURA-İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır.
Katıldığı mimari proje yarışmalarından çeşitli ödülleri ve sergilenmiş çalışmaları bulunan Erkmen, başta mimari proje yarışmalarındaki jüri üyelikleri olmak üzere panel ve konferanslar gibi çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katılmaktadır. Kurtul Erkmen, mimari çalışmalarının yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde bir dönem Mimari Proje derslerinde öğretim görevlisi olarak yer almış ve halen aynı Üniversitenin Mimarlık Bölümünde Mesleki Temel Eğitim dersi hocası olarak çalışmaktadır.
Melike Altınışık
Mimar, Kurucu, Melike Altınışık Architects – MAA
Melike Altınışık Mimarlık (MAA) kurucusu Melike Altınışık mimar, tasarımcı ve akademisyen olarak, tüm çalışmalarında yenilikçi bir yaklaşım ortaya koymayı ve mimarlık pratiğinin yeni tasarım teknolojileri ile kurduğu ilişkisel düşünce kapasitesini geliştirmeyi hedefler.
2006 yılında uluslararası platformda başlayan profesyonel mimari çalışmaları ile uzmanlığını, master-plan, yüksek yapılar; konferans merkezi, müze gibi kültürel yapı tasarımlarından özel üretim mobilya tasarımlarına, farklı ölçeklerde, geniş bir yelpazede geliştirmiştir. Tasarımları ile Europe 40 under 40, FEIDAD Tasarım Ödülü (Far Eastern International Digital Architecture Design Award) ve İsviçre Sanat Ödülü (Swiss Arts Award) gibi birçok prestijli ödül almıştır. Çeşitli ulusal, uluslararası ve davetli mimari proje yarışmalarında, sergilerde ve yayınlarda yer aldı. Projeleri arasında Istanbul TV ve Radyo Kulesi (Istanbul,Türkiye – Yapım aşamasında) gibi ödüllü projeler yer almaktadır.
Profesyonel mimarlık çalışmalarına paralel olarak AA (Architectural Association, London), SAC (Staedelschule of Architecture, Frankfurt) , LAU (Lebanese American University, Beirut), ITU (Istanbul Technical University), BU (Bilgi University, Istanbul) gibi çeşitli eğitim kurumlarına stüdyo yürütücüsü, misafir konuşmacı ve jüri üyesi olarak davet edilmiştir.
İstanbul’da kendi mimarlık pratiğini kurmadan önce, Londra’da Zaha Hadid Architects bünyesinde Lead Architect( Proje yürütücüsü olarak ulaslarası platformda tecrübe edinmiştir. ( 2006-2013)
Architectural Association Design Research Laboratory’de (AA DRL 04’-06’) Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır ve lisans eğitimini ise Istanbul Teknik Üniversitesinde bölüm birincisi olarak tamamlamıştır, ITU (2003) Istanbul.
Durmuş Dilekci
Mimar, Kurucu, Dilekçi Mimarlık
Durmuş Dilekci; Ankara Gazi Üniversitesi (GÜ) Mimarlık Fakültesi’ni 1992 yılında birincilikle bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (İTÜ)’nde yüksek lisans eğitimini de “Yüzyıl sonu Modernite Kavramı” konulu tez ile 1996 yılında tamamladı.
1994 yılında Gökhan Avcıoğlu ile birlikte çalışmaya başladı ve 1999 yılında Avcıoğlu ile birlikte GAD mimarlık oluşumunu kurdular ve 2003 yılına kadar bu oluşum altında birlikte çalıştılar.
Daha sonra, Durmuş Dilekci; 2003 yılında Emir Uras ile ortak olarak Uras Dilekci Mimarlık (UXD) firmasını kurdu. 2014 yılı itibariyle aynı ofisi, isim değişikliğiyle, DİLEKCİ Architects (DDA) olarak devam ettirmektedir. DİLEKCİ, sahip olduğu yıllara dayanan tecrübesini ve birikimini daha da ileriye götürmeyi hedeflemektedir.
Durmuş Dilekci; aynı zamanda 2003 yılından günümüze kadar, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi’nin de yer aldığı Türkiye’nin önemli üniversitelerinde konuk öğretim görevlisi olarak yer almıştır. Bunun yanında üniversiteler ile mesleki platformlardaki yarışmalarda jüri üyelikleri yapmış olup, akademik konferanslara da konuşmacı olarak katılmaktadır.
Aynı zaman 2017 yılından bugüne İSMD yönetim kurul üyesi olan Durmuş Dilekci; özel, kamusal veya yatırım sektörlerinde farklı projeler üzerinde, gerek kent, gerek mimari konularına, farklı perspektiften bakarak ve bilgi-birikim zenginliğini kullanarak geniş bir farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.
Cem İlhan
Mimar, Kurucu, TeCe Mimarlık
1966’da Diyarbakır’da doğdu. 1987’de İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Londra Architectural Association School of Architecture’da Housing & Urbanism bölümünde yüksek lisans yaptı. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı.
1992 yılında kendi bürosunu kurdu. 1994 yılında Tülin Hadi ile ortak çalışmaya başladı. 2006 yılında Genç Mimar Ödülü’nü aldı. Ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında ödüller aldı, yarışma jüri üyeliklerinde bulundu. Tülin Hadi ile birlikte tasarlamış olduğu ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörlük, BİM ve Kütüphane Binaları (2006) ve Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Yaşam Merkezi (2012) yapıları ile Ulusal Mimarlık Yapı Dalı ödüllerini aldı. Ofis çalışmalarına paralel olarak Bilgi Üniversitesi, İTÜ ve Ayvansaray Üniversitelerinde mimari tasarım stüdyosu yürütücülüğü ve jüri çalışmalarını da sürdürüyor.