AURA İstanbul Sertifika Programı, tasarım ve yaratım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen mimarlık, şehir planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, sosyoloji ve plastik sanatlar bölümleri başta olmak üzere, lisans derecesine sahip olan tüm genç meslek insanlarına açıktır. Başvurular arasından seçilecek kişiler, ücretsiz olarak bu programa katılmaya hak kazanacaktır.
AURA İstanbul 2022 yılı Bahar Dönemi Sertifika Programı, 14 Mart 2022 tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecektir. Bahar Dönemi boyunca, koronavirüse (Covid-19) yönelik alınan önlemler nedeniyle, tüm seminer, konferans, etkinlikler online platformlarda gerçekleşecek; stüdyo görüşmeleri ise hem online hem de fiziksel mekanda, hibrit bir formatta düzenlenecektir. İstanbul’da ikamet etmek programa katılım şartı olmamakla birlikte, katılımcıların program kapsamında düzenlenen, hem dijital hem de fiziksel etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları beklenmektedir.
Sertifika Programı ve başvuru süreci hakkında merak edilenler Sıkça Sorulan Sorular sayfasında!
Son Başvuru Tarihi: 27 Şubat Pazar, saat 23.59
Sertifika Programı, başvuru süreci ve dokümanlara yönelik detaylı bilgiler Sıkça Sorulan Sorular sayfasında incelenebilir.
Dosya teslim formatları ve dosya boyutu şartları başvuru formunda yer almaktadır.
Arman Akdoğan, 2007 yılında IND’i (Inter.National.Design) kurdu.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde mimarlık okuyan Akdoğan, 2002 yılında Rotterdam’daki Berlage Enstitüsü’nde yüksek lisansını “Göçün Kentlerdeki Ticari Faaliyetler Üzerindeki Etkisi” konulu tez projesiyle tamamladı.
Mezuniyetinden sonra Rotterdam şehrindeki West8 ve OMA ofislerinde üç yıl boyunca çalıştı. 2005 Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bianeli Mare Nostrum bölümünde Türkiye Pavyonu için davetli küratör olarak yer aldı.
2007 yılında “Ceuta 187 Sosyal Konut Projesi” ile başlayan yarışma sürecinde ulusal ve uluslararası birçok ödül kazandı. Ve bu ivmeyle IND 2007 yılında kuruldu. 2014 yılında IND ekibiyle, 2020 yılında yapımı tamamlanan “Çanakkale Anten Kulesi Uluslararası Mimari Proje Yarışması”nı kazandı.
Bart Lootsma tarafından düzenlenen, Bruno Taut’un mimari işlerini ele alan “Araştırma için Araştırma” (Research for Research) kitabının eş yazarıdır.
Şubat 2020’de ilk olarak Taksim Meydanı’nda kurulan ve kamusal alan kullanımında ilgi uyandıran, sergi ve performans pavilyonu “Kavuşma Durağı”nın tasarımcısıdır.
2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Ömer Devrim Aksoyak, lisans eğitimi boyunca mimarlık ve kentsel tasarım ölçeğinde birçok ulusal ve uluslararası projelerde ve atölyelerde yer almıştır. Aynı zamanda, kentsel tasarım ve planlama ölçeğinde yayınlar, sergiler ve kitap çalışmaları gerçekleştirmiş ve “Kenti Oyuncak Etmek; Space, Place and Architecture” atölyelerinde yürütücü olarak 2014, 2016 ve 2019 yıllarında yer almıştır. 2013 yılında gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nda ödül kazanan projenin tasarım ekibinde yer almıştır.
2009 yılında University of East London (Londra, Birleşik Krallık) School of Architecture and Visual Arts okulunda başlamış olduğu yüksek lisans eğitimini “Morphological Evaluation in Urban Design of Istanbul Historical City” başlıklı tezi ile tamamlayarak Master of Architecture (MArch) ünvanını almıştır. MSGSÜ, Şehircilik Doktora Programında başlamış olduğu doktora tez çalışmalarını “Kültürel Mirasın Korunmasında Tarihi Kentsel Peyzaj Odaklı Alan Yönetim Planı Yaklaşımı” başlıklı teziyle Ekim 2019 tarihinde tamamlayarak Doktor ünvanını almıştır. MSGSÜ, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Tasarım Bilim Dalı bünyesinde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik çalışmalarına Abdullah Gül Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Mimari Tasarım ve Eleştiri Anabilim Dalı bünyesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak devam etmektedir.
Cumartesi Aurası, AURA-İstanbul’un sertifika programı dahilinde, herkese açık olarak düzenlenen, disiplinler arası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefler.
AURA Forum, tasarımcılara açık çağrıda bulunuyor. Tasarımın alanında eğitim alan üniversite öğrencileri, genç profesyoneller ve deneyimli tasarımcıların üretimleri üzerinden tasarım disiplinleri arasındaki diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.
AURA Focus, AURA-İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi, Sertifika Programı dahilinde düzenlenen,genç mimar ve tasarımcıları, yapı ürünleri ve üreticileri ile ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen seminer dizisidir.
AURA Crea atölyelerinde sertifika programı dahilindeki genç mimarlar ve tasarımcılar alışık oldukları ölçek ve tasarlama süreçlerinin sınırlarını aşarak; gruplar halinde tasarımlarını üreterek bir yarışmaya dahil olur. Başarılı bulunan grup yurt dışı seyahat ödülü kazanır!