Ayşegül Kuruç / Mimar – Güz’22 Stüdyo Yürütücüsü
1989-1994 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık okudu. 1999’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari Tasarım Sorunları Lisansüstü Programı’nda Yüksek Lisans tezini ve 2005’te aynı programda Doktora tezini tamamladı. 2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002-2004 yılları arası Mimarlar Odası Mimarlık Eğitim Kurultayı ve Mimarlık Vakfı çalışmalarında yer aldı.
Ulusal ve uluslararası mimari ve tasarım yarışma projelerine katıldı. 2007’de Ali Muslubaş, Murat Polat ve Aslı Doğan ile birlikte katıldığı Balıkesir Çamlık Kentsel ve Mimari Tasarım Ulusal Proje Yarışması’nda ikincilik ödülü vardır.
2012’de başlattığı Eşitlikçi Kamu Alanı Yaratmada Oyun-Mekan-Alan İlişkilerinin Kullanılması(Y.Mimar Gizem Pilavcı) başlıklı araştırma projesi ile İstanbul Konut Yapılarında Tasarım Kalitesi Bağlamında Cephe Renk Yönelimleri araştırma projesini yürüttü.
2013’te BETONART Dergisi’nde Renk temalı sayıda Konuk Editörlük, devamındaki yıllarda Kentsel Tasarım Projelerinde Cephe Renk Danışmanlığı, Kentsel Rehabilitasyon başlığı altında yapılan cephe düzenleri ve yönelimleri danışmanlıkları ile uygulama projeleri bilirkişiliği yaptı.
2016’da IKSV İstanbul 3.Tasarım Bienali Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında, Aylin Ayna ile birlikte Sarıyer, Petra The Flooring sponsorluğunda gerçekleşen Sarıyer’de Bir Hatırlatıcı : Renk” başlıklı çalıştayın yürütücülüğünü, yine 2018’de TEVİTÖL Sosyal Bilimler Çalıştayı 2018, Renk temalı çalıştayda Mimarlık Atölyesi Yürütücülüğü yaptı. Mimarlık eğitiminin önemli bir parçası olarak kabul ettiği birçok çalıştaya ve okul dışı aktivitelere katıldı.
Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Mimarlık eğitiminde tartışma ve araştırma konuları olarak ikinci planda kalan mimarlıkta renk/ışık/gölge/malzeme, kentsel açık alanlar üzerine çalışmaktadır.