Cumartesi Aurası: Muse VR “İnteraktif Medya Sanatı”
Sözlü gelenekle başlayıp kağıt kalemle devam eden hikayecilik, sanal gerçeklikle yeni bir ufka doğru yöneliyor. Donanımların gelişmesi, içeriklerin ve anlatım tekniklerinin dönüşmesini zorunlu kılıyor. Sanal gerçeklik, sağladığı yeni imkanlarla konvansiyonel hikaye anlatım yöntemlerine rakip olabilecek mi? Sanat ve diğer lineer dramatik yapılar, yeni paradigmada karşımıza nasıl çıkacak?
Sanal gerçeklik (VR), tasarımcıları ve kullanıcıları daha önce hiç olmadığı şekilde bir araya getiriyor. Kullanıcılarına sanal mekandaki tasarımlar ile doğrudan etkileşimde bulunma ve değiştirme olanağı sunuyor. Sanal gerçeklik, mimari tasarım süreçlerinin bugünü ve geleceğini nasıl dönüştürüyor?
Bu ve benzeri sorulara cevap arayacağımız atölyede, “Sanal Devrim” isimli VR deneyimi, İstanbul’un silüetini oluşturan tarihi yapı ve sokakları, içinden geçilebilen rengarenk bir görsel dil ile keşfe davet ediyor.
—
Taha ve Talat Alkan:
Muse VR’ın kurucuları, A Windy Night in Colorado; In Tesla’s Lab, Michelangelo’s Dream, One Who Walks Away From Omelas ve Sanal Devrim VR deneyimlerinin yönetmeni Taha ve Talat Alkan, sanatçılar, sanat kurumları ve tasarım ofisleriyle Virtual Reality içerikleri üretiyor.
Detaylı bilgi için:
http://musevr.net/
https://www.instagram.com/
—
Cumartesi Aurası nedir?
Cumartesi Aurası, Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin sertifika programı dahilinde düzenlenen disiplinlerarası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefler.
Katılımın ücretsiz olduğu konferansa kayıt yaptırmak için tıklayınız!