Exlibris AURA #10
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul, mimarlık, kent ve tasarım alanında yayımlanmış kitapların ele alındığı “Exlibris AURA” etkinlik dizisini; mimarlık yazınının klasiklerini, temel kuram kitaplarını ve Türkçe üretilmiş kuramsal kitapları yayımlayan Arketon Yayınları işbirliğiyle sürdürüyor.
Aykut Köksal ve Yılmaz Değer’le birlikte her ay farklı konuşmacıların katılacağı etkinlikte, yeni bir yayın, Arketon Yayınları’ndan ve sahaftan birer kitap olmak üzere, üç kitap ele alınacak.
Hazırlayanlar: Engin Akyürek, Koray Durak
● Vasili Kandinski, Nokta ve Çizgiden Düzleme, Arketon Yayınları, İstanbul, 2021
● Enis Kortan, Türkiyede Mimarlık Hareketleri ve Eleştirisi: 1950-1960, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara, 1974
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın.
Arketon Yayınları hakkında
Arketon Yayınları, 2019 yılında, mimarlık ve kent kitapları yayımlamak üzere Aykut Köksal tarafından kuruldu. Yayınevi, misyonunu, mimarlık yazınının klasiklerini, temel kuram kitaplarını ve Türkçe üretilmiş kuramsal kitapları yayımlamak ve nitelikli basımlarla okura ulaştırmak olarak belirledi. Kitapların çevirisinin özenli olmasını ve titiz bir editoryal çalışmadan geçmesini amaçlayan Arketon Yayınları, yalnızca içeriğiyle değil, grafik tasarımdan kağıt ve fotoğraf seçimine uzanan niteliğiyle de özenli bir yayın çizgisi izlemeyi ilke edindi. Arketon’un çevirmen kadrosu içinde, akademya dünyasının önde gelen bilim insanları yer alıyor. Arketon Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini Aykut Köksal, yayın koordinatörlüğünü ve dış ilişkiler sorumluluğunu ise Pınar Gökbayrak yürütüyor.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi – AURA İstanbul hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.