Cumartesi Aurası: Esen Çağlar “Şehir ve Ekonomi 1”
Bir İktisatçı Kente Nasıl Bakar?
Kentsel İktisat ve Kalkınma Üzerine Notlar:
- Bölüm: Türkiye Ekonomisi Hakkında Bir Mimarın Bilmesi Gereken 10 Şey
- Bölüm: Şehir ve Ekonomi Üzerine Notlar (Kavramsal Çerçeve ve Temel Meseleler)
- Bölüm: İstanbul’a Üç Farklı Perspektiften Bir Bakış Denemesi (Bölgesinden, Tarihten ve Ankara’dan)
***
Esen Çağlar
Esen, Sanayi Politikası ve Rekabet Gücü, Bölgesel ve Kentsel Ekonomik Kalkınma konularındaki uzmanlığıyla, ekonomik kalkınma sorunlarına yönelik çok disiplinli yaklaşımlar ile ilgilenmektedir.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) gibi çok taraflı uluslararası kuruluşlarda çalışan Esen Çağlar, Türkiye, Umman, Kazakistan, Filistin, Kıbrıs ve Etiyopya dahil olmak üzere çeşitli hükümetlere danışmanlık hizmetleri sunmuştur.
Esen Çağlar, 2005 yılından beri üyesi olduğu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) 2013- Mart 2016 yılları arasında İcra Direktörü Yardımcılığını üstlendi. TEPAV’da, Sanayi Politikaları ve Rekabet Gücü, Yerel ve Bölgesel Ekonomik Kalkınma, Ekonomik Entegrasyon- Dış Ekonomik İlişkiler ve Özel Ekonomik Bölgeler olmak üzere dört farklı araştırma programının yürütücülüğünü yaptı. Esen bu programlar çerçevesinde, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu kadar Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya’da da kırk projeyi yönetti.
2006’dan bu yana Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde ders veren Esen Çağlar, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government’tan Uluslararası Kalkınma ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı, Princeton Üniversitesi’nden de Politika ve Politik Ekonomi dalında lisans dereceleri sahibidir.
—
Cumartesi Aurası nedir?
Cumartesi Aurası, Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin sertifika programı dahilinde düzenlenen disiplinlerarası nitelikteki konferans dizisidir. Mimarlık, şehircilik, sanat, teknoloji, felsefe dallarında tartışma, buluşma ve farkındalık ortamı oluşturmayı hedefler.