AURA İstanbul 2022 Bahar Dönemi Sertifika Programı Katılımcıları Belli Oldu!
Mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara araştırma ve eğitim ortamı sunan AURA İstanbul Sertifika Programı başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. 14 Mart tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecek olan programa 18 kişi katılmaya hak kazandı.
2022 Bahar Dönemi Sertifika Programı, 32 farklı üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, sanat tarihi bölümleri lisans mezunlarından yoğun ilgi gördü. Başvurular; Arman Akdoğan, Ömer Devrim Aksoyak, Sinan İzgi, Yılmaz Değer ve Kurtul Erkmen‘in yer aldığı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Başvuran adayların CV, Portfolyo ve Niyet Mektubu dokümanlarının incelenmesinin ardından mülakata katılacak adaylar belirlendi. Ön değerlendirmeyi geçen adaylar ile yapılan görüşmelerin ardından mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve sanat tarihi bölümlerinden mezun 18 katılımcı ücretsiz olarak programa katılmaya hak kazandı.
AURA İstanbul 2022 Bahar Dönemi Sertifika Programı’na katılmaya hak kazananlar:
- Asena Sonbay (İstanbul Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı)
- Ayça Atay (TED Üniversitesi, Mimarlık)
- Berra Nur Bay (MEF Üniversitesi, Mimarlık)
- Burak Avcıoğlu (Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık)
- Burak Karaca (İstanbul Kültür Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı)
- Ege Ak (Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık)
- Furkan Berke Çilesizoğlu (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık)
- Gülce Erincik (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık)
AURA İstanbul Özel Ödülü kapsamında davetli katılımcıdır. - Hilal Bozkurt (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık)
- İnci Nazlıcan Sağırbaş (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık)
- Nevres Arın Aydoğdu (MEF Üniversitesi, Mimarlık)
- Osman Emre Selvi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık)
- Selen Erdoğan (Dokuz Eylül Üniversitesi, Mimarlık)
- Semra Pakdemirli (Shanghai Jiao Tong University, Mimari Tasarım)
- Sümeyye İşbilir (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık)
- Yasemen Cemre Gürbüz (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir Bölge Planlama ve Mimarlık)
- Zehra Betül Yeşilkaya (Uludağ Üniversitesi, Mimarlık)
- Zemzem Ece (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sanat Tarihi)
PROGRAM İÇERİĞİ
Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel meselelere disiplinler arası bakış açısı ile yaklaşıyor.
Akademi’nin araştırma programı, ilgi alanları ve deneyimleri farklı olan katılımcıların kişisel beklentilerine yanıt verecek şekilde geniş kapsamlı olarak oluşturulmuştur. Araştırma sürecinde mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında, tarihsel-kuramsal arka plana ve çözümlemeci boyuta odaklanılacak, mimarlığı kültürel bir üretim biçimi olarak kavrayacak çalışmalar sürdürülecektir.
Programın genel amacı, katılımcıların yapılı çevre üzerinden hem sosyal, hem politik, hem de ekolojik bağlamları anlamalarına, eş zamanlı olarak da tasarım, temsil ve uygulama teknolojileri konularında kavramsal ve teknik yeterlilik düzeylerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.
Katılımcılar, kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda, İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.
Hazırlanan içerik, AURA İstanbul bünyesinde yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası Konferanslarına, Exlibris AURA kitap söyleşilerine, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölyelere katılma olanağı sunuyor.
Bahar Dönemi boyunca, koronavirüse (Covid-19) yönelik alınan önlemler nedeniyle, tüm seminer, konferans, etkinlikler online platformlarda gerçekleşecek; stüdyo görüşmeleri ise hem online hem de fiziksel mekanda, hibrit bir formatta düzenlenecektir.