AURA İstanbul 2021 Güz Dönemi Sertifika Programı Katılımcıları Belli Oldu!
Mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara araştırma ve eğitim ortamı sunan AURA İstanbul Sertifika Programı başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. 18 Ekim tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecek olan programa 18 kişi katılmaya hak kazandı.
2021 Güz Dönemi Sertifika Programı, 38 farklı üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, resim, çini ana sanat dalı bölümleri lisans mezunlarından yoğun ilgi gördü. Başvurular, Zuhal Kol, Carlos Zarco Sanz, Tuna Han Koç, Zeynep Altınbaşlı, Sinan Izgi, Yılmaz Değer ve Kurtul Erkmen‘in yer aldığı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Başvuran adayların CV, Portfolyo ve Niyet Mektubu dokümanlarının incelenmesinin ardından mülakata katılacak adaylar belirlendi. Ön değerlendirmeyi geçen adaylar ile yapılan görüşmelerin ardından mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık ve çini ana sanat dalı bölümlerinden mezun 18 katılımcı ücretsiz olarak programa katılmaya hak kazandı.
AURA İstanbul 2021 Güz Dönemi Sertifika Programı’na katılmaya hak kazananlar:
- Beyza Ayaz (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık)
- Çağatay Çomaklı (Atatürk Üniversitesi, Mimarlık)
- Çağla Çekmen (İstanbul Bilgi Üniversitesi, İç Mimarlık)
- Dilan Atasayar (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Çini Ana Sanat Dalı)
- Dilara Uçar (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama)
- İrem İncetuzcu (Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık)
- Manas Demirkasımoğlu (TED Üniversitesi, Mimarlık)
- Mehmet Zeki Dursun (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık)
AURA İstanbul Özel Ödülü kapsamında davetli katılımcıdır. - Melih Gürcan Kutsal (Yaşar Üniversitesi, Mimarlık)
- Muhammed Eker (Erciyes Üniversitesi, Mimarlık)
- Naz Üstündağ (MEF Üniversitesi, Mimarlık)
- Özlem Kurtçu (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık)
- Sanem Anıl (İstanbul Teknik Üniversites, Mimarlık)
- Selin Sönmezışık (İstanbul Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama)
- Serra Utkum İkiz (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama)
- Sümeyra Didar Akın (Bilkent Üniversitesi, Mimarlık)
- Zeynep Berra Kırbaşoğlu (Bilkent Üniversitesi, Mimarlık)
- Zeynep Sena Sancak (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mimarlık)
PROGRAM İÇERİĞİ
Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel meselelere disiplinler arası bakış açısı ile yaklaşıyor.
Akademi’nin araştırma programı, ilgi alanları ve deneyimleri farklı olan katılımcıların kişisel beklentilerine yanıt verecek şekilde geniş kapsamlı olarak oluşturulmuştur. Araştırma sürecinde mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında, tarihsel-kuramsal arka plana ve çözümlemeci boyuta odaklanılacak, mimarlığı kültürel bir üretim biçimi olarak kavrayacak çalışmalar sürdürülecektir.
Programın genel amacı, katılımcıların yapılı çevre üzerinden hem sosyal, hem politik, hem de ekolojik bağlamları anlamalarına, eş zamanlı olarak da tasarım, temsil ve uygulama teknolojileri konularında kavramsal ve teknik yeterlilik düzeylerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.
Katılımcılar, kendi ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda, İstanbul’a ilişkin proje ve araştırma konusunu netleştirip, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.
Hazırlanan içerik, AURA İstanbul bünyesinde yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin seminer dizilerine, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası Konferanslarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölyelere katılma olanağı sunuyor.
Güz Dönemi boyunca, koronavirüse (Covid-19) yönelik alınan önlemler nedeniyle, tüm seminer, konferans, etkinlikler online platformlarda gerçekleşecek; stüdyo görüşmeleri ise hem online hem de fiziksel mekanda, hibrit bir formatta düzenlenecektir.